Critici la adresa lui Dodon, din partea lui Şalaru

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ministru al Apărării şi actualul preşedinte executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, îl critică pe președintele Igor Dodon pentru faptul că acesta afirmă că România nu poate susține economic reunificarea cu Republica Moldova.

Şalaru, demis prin decret semnat de Dodon, îl acuză pe acesta că ar fi într-o cooperare cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, astfel lansează în spațiul public teorii conspiraționiste cu privire la unificarea României cu Republica Moldova.

„Din lipsă de activitate, strunit pe canale doar de Plahotniuc știute, sărac de minte și cu frustrări de președinte de colhoz falimentar, Igor Dodon nu încetează a sfida logica dar și bunul simț. Din puțul gândirii sovietice, Igor Dodon, lansează în spațiul public tot felul de trăznăi, una mai gogonată decât alta, care te fac să te întrebi ce a fost în capul rușilor atunci când au mizat pe o mârțoagă precum Dodon?”, se întreabă Şalaru.

Acesta cataloghează declarațiile lui Dodon, cum că România nu poate susține economic reunificarea cu Republica Moldova drept „ieșiri carghioase”. „Aceste ieșiri nu fac decât să dovedescă slugărnicia acestuia față de Moscova”, se mai arată într-un mesaj al fostului ministru al Apărării postat pe o reţea de socializare.

Citeşte şi: Dodon, în presa rusă: „Prietenii și frații noștri” români nu au bani de unire

Amintim că, Igor Dodon a declarat într-un interviu acordat marți agenției de presă TASS că, în discuțiile sale cu reprezentanți americani, a remarcat faptul că aceștia privesc Chișinăul prin ochii României vecine, unde se ascund planurile de unire, dar că, de fapt, „prietenii și frații” români nu au bani pentru un proiect atât de costisitor precum Unirea.

La remarca reporterului TASS că aceste planuri sunt intens discutate și în Republica Moldova, Dodon a pus aceasta pe seama agitației dinaintea alegerilor.

„În realitate, România nu are bani pentru un proiect atât de costisitor precum Unirea. Nici noi nu îi avem. Împotriva unirii, după cum relevă sondajele, se pronunță circa 80% dintre cetățenii noștri. În plus, există problema Transnistriei și a Găgăuziei, care în acest caz vor obține dreptul la autodeterminare. Nu cred că SUA și UE vor dori să plătească pentru unificarea celor două țări, ceea ce amenință să destabilizeze situația în regiune, prin apariția de noi probleme ș noi cheltuieli”, a explicat Igor Dodon, citat de Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...