Se schimbă nu doar vremea, dar și pagina de web a Serviciului Hidrometeorologic de Stat

meteo

Serviciul Hidrometeorologic de Stat lansează un nou website. Acesta vine să îmbunătățească calitatea gestionării datelor și să sporească accesul publicului larg și a grupurilor specifice de utilizatori la aceste date.

Pagina web a fost actualizată și modernizată pe trei componente: design, conținut și funcționalitate, aliniate cerințelor EUMETNET, ceea ce va îmbunătăți furnizarea serviciilor hidrometeorologice și cu privire la calitatea componentelor mediului, totodată va asigura calitatea datelor, inclusiv în regim on-line.

Reconstrucția completă și modernizarea site-ului web al SHS a avut loc în cadrul parteneriatului de colaborare dintre SHS și ZAMG (Institutul Central de Meteorologie și Geodinamică din Austria) cu suportul Agenției de Cooperare pentru Dezvoltare a Austriei (ACDA/ADA) și finanțarea din partea Ministerului Federal al Agriculturii, Silviculturii, Mediului Managementului Apelor al Austriei.

Totodată, vizitatorii vor beneficia de un mod de gestionare a informației pentru diferite grupuri: persoane fizice; persoane juridice (structuri de stat și private, care necesită informații specifice); societatea civilă, ONG-urile; cercetătorii, oamenii de știință etc.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) beneficiază de suportul Institutului Central de Meteorologie și Geodinamică (ZAMG) din Austria în vederea sporirii capacităților sale instituționale într-un program de consultanță pentru perfecționarea calificărilor lor profesionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente