16:28:34 25.04.2024
Stiri

Dodon s-a PLÂNS ambasadorilor de faptul că judecătorii Curții Constituționale ar fi implicați „în jocurile MURDARE” ale majorității parlamentare

Politică 01.11.2017 14:44 Vizualizări1690 Autor: Ziarul National
Dodon s-a PLÂNS ambasadorilor de faptul că judecătorii Curții Constituționale ar fi implicați „în jocurile MURDARE” ale majorității parlamentare


Șeful statului Igor Dodon s-a plâns ambasadorilor acreditați în R. Moldova de faptul că judecătorii Curții Constituționale, care recent au decis suspendarea sa din funcție și au dat aviz pozitiv pentru modificarea articolului 13 din Constituție, ar fi implicați în „jocurile murdare” ale actualei majorități parlamentare.

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul întrevederii tradiționale a șefului statului cu ambasadorii acreditați în R. Moldova.

„Am discutat în detalii despre evenimentele recente, în special implicarea Curții Constituționale în jocurile politice murdare ale majorității parlamentare. Am menționat faptul că poporul este suveran în R. Moldova și doar el poate decide interpretarea și modificarea Constituției cu privire la diverse subiecte, începând cu competențele diverșilor reprezentanți ai instituțiilor de stat și finalizând cu subiecte privind denumirea limbii.

Este regretabil faptul că, în loc să fie un garant al respectării Constituției, Curtea Constituțională a devenit un instrument de interpretare, folosit tot mai des de către exponenții Partidului Democrat”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a vorbit și despre viitoarele alegeri parlamentare și despre circumscripțiile uninominale, trasate inclusiv cu votul consilierului său și al deputaților socialiști.

„Am vorbit și despre alte subiecte din politica internă și externă, perspectivele reglementării diferendului transnistrean și necesitatea urgentării organizării negocierilor în formatul ”5+2”. Totodată, am făcut un schimb de opinii cu privire la vizitele pe care urmează să le întreprind, inclusiv cea de la Roma, întrevederea cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc ș.a.”, a mai adăugat oficialul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md