/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Un focar de Pestă Porcină Africană a fost înregistrat în raionul Ştefan Vodă

missing
01 noiembrie 2017, ora 13:46

La moment în sat se desfăşoară ancheta epidemiologică, se efectuează dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea în locurile unde au fost întreţinute animalele afectate, porcinele din localitate sunt plasate sub observaţie sanitar-veterinară. Concomitent au fost intensificat controlul privind mişcarea şi traficul de porcine, produse şi subproduse obţinute de la acestea. Populaţia locală, în special proprietarii de porcine, sunt instruiţi la capitolul respectarea regulilor de bio-securitate aplicate în exploataţii. La faţa locului s-a deplasat echipa de intervenţie a Agenţiei, dotată cu utilajul şi mijloacele necesare lichidării focarului de PPA.

În scop de excludere a apariţiei şi răspţndirii bolii, în sarcina şefilor de subdiviziuni teritoriale pentru siguranţa alimentelor se pune organizarea controlului oficial a tuturor obiectelor supuse supravegherii sanitar-veterinare de stat cu risc sporit pentru PPA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram