Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fiul unui fost președinte al…

Fiul unui fost președinte al R. Moldova, condamnat la închisoare cu suspendare

Curtea de Apel București a dispus astăzi, 1 noiembrie, condamnarea lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al R. Moldova, relatează Agerpres.

Astfel, Sergiu Lucinschi a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, trafic de influență și fals în declarații.

Instanța a dispus, în cazul lui Sergiu Lucinschi, un termen de supraveghere de 4 ani, el având obligația de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. De asemenea, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioada de 90 de zile.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sergiu Lucinschi a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sfârșitul lunii mai, 2015.

Fiul fostului preşedinte al R. Moldova Petru Lucinschi era cercetat într-un dosar în care era suspectat de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 – martie 2015, se arăta într-un comunicat emis atunci de DNA.  El era acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015.