07:40:05 20.04.2024
Stiri

Deschiderea UZINEI Sumitomo Electric Bordnetze în Orhei a făcut ca activele Î.M. „Servicii Comunal - Locative Orhei” să crească cu 22 milioane de euro

Economie 01.11.2017 14:00 Vizualizări5734 Autor: Ziarul National
Deschiderea UZINEI Sumitomo Electric Bordnetze în Orhei a făcut ca activele Î.M. „Servicii Comunal - Locative Orhei” să crească cu 22 milioane de euro


Activele Întreprinderii Municipale „Servicii Comunal - Locative Orhei” au crescut cu circa 22 de milioane de euro, după ce reprezentanții Companiei japonezo-germane, Sumitomo Electric Bordnetze SE (SEBN), au deschis la Orhei o uzină de producere a cablajelor auto pentru mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche.

Potrivit Î.M. „Servicii Comunal - Locative” Orhei, deschiderea acestei uzine reprezintă un semnal bun pentru oraș și este un indicator al unui climat investițional favorabil. „Acest climat investițional favorabil deosebește orașul Orhei chiar și de Chișinău, după ce un important investitor a refuzat să construiască un lanț de magazine”.

Sursa citată mai subliniază că, pe lângă beneficiile de imagine, Orhei va oferi locuri de muncă suplimentare, oportunități pentru atragerea de noi investiții și apariția unor noi industrii. „În plus, conducerea municipiului Orhei, condusă de Ilan Șor și echipa sa, a obținut cele mai favorabile condiții pentru oraș în relațiile cu compania străină care a deschis uzina. A fost încheiat un acord, în urma căruia terenul municipal pentru uzină a fost oferit în locațiune. Pe lângă aceasta, uzina, conform acordului, este construită de întreprinderea municipală în conformitate cu cerințele și condițiile tehnice ale clientului — Compania Sumitomo Electric Bordnetze SE.

Finanțarea pentru construcția clădirii va fi efectuată de către client din contul viitoarei locațiuni pentru clădirea construită (uzina). Astfel, capitalul social autorizat al Î.M „Servicii Comunal - locative Orhei” s-a majorat cu 22 de milioane de euro. Asta include costul uzinei construite și care este oferită în locațiune clientului — întreprinderii nipono-germane”, se arată în comunicatul de presă.

Cei de la Î.M „Servicii Comunal - locative Orhei” mai precizează că după 25 de ani, adică odată cu expirarea acordului, proprietar al uzinei inaugurate recent la Orhei va fi anume municipalitatea. „Astfel, conducerea orașului Orhei a creat nu doar condiții accesibile pentru atragerea unui investitor profitabil care a oferit orașului câteva mii de locuri de muncă suplimentare, dar și a majorat semnificativ capitalul întreprinderii municipale”, a conchis sursa citată.

De menționat că fabrica de producere a cablajelor auto reprezintă o investiție de 30 de milioane de euro a Companiei SEBN în R. Moldova, dar totodată o oportunitate pentru 2 500 de angajați de a avea salarii foarte bune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md