18:40:24 24.04.2024
Stiri

Unioniștii îi îndeamnă pe chișinăueni să BOICOTEZE referendumul anti-Chirtoacă: „Este un joc perfid al socialiștilor pentru a pune mâna pe Chișinău”

Politică 01.11.2017 14:15 Vizualizări1188 Autor: Ziarul National
Unioniștii îi îndeamnă pe chișinăueni să BOICOTEZE referendumul anti-Chirtoacă: „Este un joc perfid al socialiștilor pentru a pune mâna pe Chișinău”


„Primăria Chișinău a rămas unicul bastion al românismului, iar referendumul din 19 noiembrie are scopul de a manipula chișinăuenii și de a da capitala pe mâna rușilor. Pe 19 noiembrie trebuie să stăm acasă și să nu participăm la jocurile mancurților. Chișinăul nu a fost și nici nu va fi al socialiștilor”.

Îndemnul vine de la scriitorul și președintele Sfatului Țării 2, Nicolae Dabija, și a fost lansat astăzi, într-o conferință de presă, organizată de membrii Asociației unioniste „UNIREA – ODIP”.

Potrivit unioniștilor, referendumul inițiat de socialiști și care va avea loc pe 19 noiembrie pentru revocarea din funcție a primarului Dorin Chirtoacă este ilegal și reprezintă o acțiunie de PR a PSRM, care se pregătește de campania electorală din 2018.

Vlad Bilețchi, președintele ODIP, a declarat în cadrul aceluiași eveniment că, dacă referendumul va fi validat, iar Dorin Chirtoacă va fi demis, capitala va cădea în mâna socialiștilor, mână în care nu a fost niciodată, dar care va distruge românismul și patriotismul din Chișinău. Iar în 2018, „când tot românul va sărbători Centenarul Unirii”, în Chișinău s-ar putea cânta „Katiușa”.

„Atragem atenția chișinăuenilor că acest referendum este un joc perfid al socialiștilor, care în loc să se preocupe de dezvoltarea capitalei, organizează tot felul de scheme pentru a pune mâna pe Chișinău. Îndemnăm chișinăuenii să nu iasă la vot pe data de 19 noiembrie, întrucât acest referendum se desfășoară cu grave abateri de la legislație”, a declarat Bilețchi.

Tinerii de la „UNIREA – ODIP” au anunțat că inițiază trei campanii de informare, în cadrul cărora chișinăuenii vor primi pliante informative cu îndemnul să nu participe la referendum.

Menționăm că, anterior, PL, PAS, PLDM, PPDA, PUN și PD au declarat că vor boicota acest referendum. Totuși, liberalii s-au înscris ca participanți la plebiscit pentru a putea combate „minciunile” socialiștilor din acest exercițiu electoral.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md