Protest față de moartea lui Andrei Brăguța, la Direcţia Generală de Poliţie Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup de activiști Amnesty International au protestat astăzi, în fața Direcției Generale de Poliție Chișinău, contra actelor de tortură și a tratamentului inuman și degradant, aplicat persoanelor din custodia statului. Acțiunea a fost generată de recentul caz de deces al lui Andrei Brăguță, care a fost maltratat în timp ce se afla în reținere și arest.

Activiștii au cerut autorităților statului să investigheze eficient și prompt acest caz, dar și alte cazuri de tortură și rele tratamente aplicate persoanelor care se află în custodia statului. De asemenea, aceștia au solicitat să fie atrași la răspundere toți cei care se fac vinovați de moartea lui Andrei Brăguță, inclusiv cei care au ignorat obligațiunile de serviciu și nu au acordat nici o asistență pentru a-i salva viața.

Participanții la protest au cerut autorităților, o dată în plus, să-și onoreze obligațiile asumate prin legislația națională și internațională privind interzicerea torturii și relelor tratamente. Aceștia le-au amintit despre multiplele recomandări internaționale privind combaterea impunității în cazurile de tortură și înlăturarea condițiilor inumane și degradante de detenție, dar și despre multiplele dosare pierdute la CtEDO pe art.3, Interzicerea Torturii.

Activiștilor Amnesty International li s-au alăturat și membrii altor organizații neguvernamentale din domeniul drepturilor omului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...