/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Fiul fostului președinte al R. Moldova, Sergiu Lucinschi, condamnat la închisoare cu suspendare

missing
01 noiembrie 2017, ora 18:39

Fiul fostului președinte al Moldovei, Serghei Lucinschi, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare de Curtea de Apel București pentru șantaj, trafic de influență și fals în declarații. În același dosar figurează și ginerele fostului președinte al României, Traian Băsescu, Radu Pricop. Acesta însă a fost achitat după ce a fost acuzat de compicitate la șantaj. Avocatul lui Serghei Lucinschi a declarat pentru TV8 că decizia a fost deja atacată în instanța superioară.

Curtea de Apel București l-a găsit vinovat de șantaj, trafic de influență și fals în declarații pe Serghei Lucinschi, condamnându-l la 3 ani cu suspendare. Acesta urmează să-i plătească unui om de afaceri daune morale de 50 de mii de euro și daune materiale de aproape 14 mii de lei românești. De asemenea, instanța a suspendat executarea pedepsei aplicate. Avocatul său susține că decizia a și fost atacată.

„Considerăm soluția dispusă de către instanța de judecată ca fiind nelegală și netemeinică. Întregul dosar fiind construit pe denunțul lui Horpos Alexandru, un fost partener de afaceri care, în contextul cercetării sale în alte cauze de către DIICOT a dosit să îl atragă și pe Sergiu Lucinschi în această capcană și să-și reducă astfel limitele de pedeapsă proprii. De asemenea, apreciem o soluție foarte bună în ceea ce privește Radu Pricop”, susține avocatul lui Serghei Lucinschi, Liviu Togan,

În același dosar figurează și ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, acesta fiind achitat după ce a fost învinuit de complicitate la șantaj. Potrivit DNA, în decembrie 2014 — martie 2015, Serghei Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, ar fi exercitat presiuni asupra omului de afaceri Alexandru Horpos pentru a-l determina să-i remită 4 milioane de euro, nedatorată de acesta din urmă. Lucinschi a pretins că prin intermediul unor persoane poate influența organele judiciare implicate în instrumentarea unor cauze penale care-l vizau pe omul de afaceri. Ulterior, acesta a primit 2 milioane de euro sub forma unui contract fictiv de împrumut. Serghei Lucinschi se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram