/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Unioniștii vor boicota referendumul „anti-Chirtoacă”. Nicolae Dabija: „Să nu participăm la jocurile mancurților”

01 noiembrie 2017, ora 12:47

Potrivit lui Vlad Bilețchi, președintele ODIP, dacă referendumul va fi validat, iar Dorin Chirtoacă va fi demis, capitala va cădea în mâna socialiștilor, care va distruge românismul și patriotismul din Chișinău.

Nu luăm apărarea Partidului Liberal sau a lui Dorin Chirtoacă, noi atragem atenția chișinăuienilor că acest referendum este un joc perfid al socialiștilor, care în loc să se preocupe de dezvoltarea capitalei, organizează tot felul de scheme pentru a pune mâna pe Chișinău. Îndemnăm chișinăuienii să nu iasă la vot pe data de 19 noiembrie, întrucât acest referendum se desfășoară cu grave abateri de la legislație”, a declarat Bilețchi în cadrul unei conferințe de presă.

Prezent la conferință, scriitorul și președintele Sfatului Țării 2, Nicolae Dabija, a declarat că Primăria Chișinău a rămas unicul bastion al românismului, iar acest referendum are scopul de a manipula chișinăuienii și de a da capitala pe mâna rușilor. „La 19 noiembrie trebuie să stăm acasă și să nu participăm la jocurile mancurților. Chișinăul nu a fost și nici nu va fi a socialiștilor”, a declarat Nicolae Dabija.

Tinerii de la „UNIREA – ODIP” au anunțat lansarea a trei campanii de informare, prin care chișinăuienii vor primi pliante informative prin care vor fi îndemnați să nu participe la referendum. Unioniștii au declarat că vor monitoriza foarte atent corectitudinea referendumului, fiind observatori în ziua plebiscitului. „Nu e prima oară când socialiștii încearcă să pună mâna pe capitală prin referendum. Nici de această dată nu le va reuși, deoarece Chișinăul simte românește și nu va cădea în plasa socialiștilor”, a declarat Radu Pâslari, coordonator ODIP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram