Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nimeni nu vrea să fie…

Nimeni nu vrea să fie șef la CNA?

După două săptămâni de la anunțarea concursului pentru suplinirea funcției de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), nicio persoană nu și-a depus dosarul și nu s-a înscris la concurs.

La 25 octombrie a expirat mandatul lui Viorel Chetraru, șeful Centrului Național Anticorupție. În acest sens, la 19 octombrie 2017, Parlamentul a anunțat concursul de selectare a candidatului la funcția de director al Centrului Național Anticorupție.

Comisia juridică, numiri și imunități, responsabilă de desfășurarea concursului,  a adoptat Regulamentul cu privire la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de director al CNA. Potrivit Regulamentului, candidatul trebuie să dețină cetățenia R. Moldova, fiind domiciliat pe teritoriul ei; să aibă studii superioare juridice și o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puțin 10 ani; să se bucure de o reputație ireproșabilă; să nu aibă, în ultimii doi ani, calitatea de  membru al vreunui partid politic; să nu aibă antecedente penale;, să cunoască limba română și să fie apt din punct de vedere medical pentru exercitarea atribuțiilor.

Dosarul va conține următoare documente:

  • copia buletinului de identitate și a fișei de însoțire;
  • copia diplomei de studii;
  • copia carnetului de muncă;
  • două scrisori de recomandare;
  • certificatul eliberat de Ministerul Justiției care confirmă că nu este membru al vreunui partid politic;
  • cazier judiciar;
  • certificatul de sănătate, eliberat de instituția medicală abilitată.

Candidații vor depune dosarele în perioada 19 octombrie – 29 noiembrie, la secretariatul Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului.

Citiți aici:

Interviu: Viorel Chetraru, directorul CNA, despre influența politică, dosare și regrete

Opt ani la şefia Anticorupţiei: Reuşitele, eşecurile şi tranzacţiile de milioane din familia şefului CNA