17:39:09 29.03.2024
Stiri

Cum arată casa PREȘEDINTELUI: „Are 1000 m2 și un BUNCĂR antiaerian”

Știri 01.11.2017 11:18 Vizualizări1391 Autor: Ziarul National
Cum arată casa PREȘEDINTELUI: „Are 1000 m2 și un BUNCĂR antiaerian”


Probabil ca mulți dintre noi ne întrebăm, la un moment dat, unde locuiește președintele României, Klaus Iohannis, sau cum arată locurile în care stau foștii președinti ai României, Traian Băsescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu.

Numitorul comun al acestor „enigme” îl reprezintă zona Primăverii, malul Lacului Floreasca … unde o simplă casă costă cât vreo treizeci de apartamente dintr-un cartier muncitoresc.

Sâmbătă vom afla unde locuiește președintele Klaus Iohannis. Actualul șef al statului are la dispoziție o vilă de peste 1000 m2, cu doua etaje, terasă și gradină. De asemenea, președintele se relaxează vara la umbra unor palmieri aduși de la Marea Mediterană, are un teren de tenis, un ponton, o remiza pentru bărci, dar și un patinoar.

„În acest cartier, înainte de anii ’90, nu putea să intre un om obișnuit. De ce? Fiindcă aici era reședința lui Nicolae Ceaușescu. În acest loc aveau acces doar Nicolae Ceaușescu, familia lui și demnitarii apropiați”, povestește fostul senator Marius Marinescu, citat de businessmagazin.ro

Din 2014, când și-a început mandatul, actualul președinte a mai stat în doua case de protocol. A așteptat consolidarea clădirii în care locuiește acum, operațiune în care s-a investit mai bine de 1 milion de euro.

„Eu vă spun ce era înainte de 1989. Dacă trecem de aceste porți găsim, la demisol, o cramă, parter, etaj, în subsol, la circa 10 metri adâncime, este un buncăr antiaerian, construit de pe timpul lui Gh. Gheorghiu – Dej, care este funcțional și care poate să fie folosit de Klaus Iohannis, în caz de război. Acest buncăr are legătura cu Palatul Cotroceni, cu Palatul Victoria, Casa Scânteii, prin niște tuneluri circulabile cu mașina”, spune Marius Marinescu.

Cititi mai multe pe www.one.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md