Shinzo Abe, reales în funcţia de prim-ministru al Japoniei, după victoria blocului său în parlamentarele din 22 octombrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Politicianul Shinzo Abe a fost reales, miercuri, în funcția de prim-ministru al Japoniei de către Camera Reprezentanților a Parlamentului nipon, după ce blocul politic conservator pe care îl conduce a câștigat alegerile legislative din 22 octombrie, anunță agențiile de presă internaționale citate de Agerpres.

Reinvestirea în funcție a lui Abe se produce înaintea unei vizite în Japonia a președintelui american Donald Trump ce ar urma să fie dominată de temerile privind situația din Coreea de Nord.

Abe, în vârstă de 63 de ani, al cărui mandat precedent a început în decembrie 2012, a promis să relanseze economia națională și să consolideze apărarea țării. Coaliția condusă de Partidul Liberal-Democrat a păstrat „super-majoritatea” în camera inferioară a legislativului japonez în urma scrutinului din 22 octombrie.

Este de așteptat ca și în Camera Consilierilor (camera superioară a parlamentului nipon), unde coaliția conservatoare deține controlul, Shinzo Abe să primească un vot majoritar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...