Atentat în New York: 8 morți și 11 răniți. Un bărbat a lovit mai multe persoane cu o dubă

Atac terorist în Manhattan, New York, marți seară. Un bărbat a lovit mai multe persoane cu o dubă, ulterior fiind arestat de polițiști. Atentatul s-a soldat cu 8 morți și 11 răniți. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în atac se află 5 turişti din Argentina şi unul din Belgia.

Vehiculul lovit era un autobuz pentru transportul elevilor; doi copii și doi adulți aflați înăuntru au fost răniți. Suspectul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a ieșit din camionetă având asupra sa o armă de paintball și una cu aer comprimat, de tipul cu proiectile plate din plastic. El a fost împușcat în abdomen și este spitalizat.

Cuvintele șoferului ucigaș după ce a coborât din camionetă sunt “în concordanță” cu ipoteza unui act terorist, a spus șeful poliției; el nu a precizat care au fost aceste cuvinte, dar martori oculari au afirmat, potrivit CNN, că bărbatul a strigat “Allahu akbar!”.

În imaginile difuzate de televiziunile americane și pe internet, putea fi văzută o camionetă albă lovită în partea din față, pe pista de biciclete paralelă cu râul Hudson. Vehiculul era inscripționat cu logo-ul lanțului de magazine Home Depot și s-a aflat ulterior că a fost închiriată de la acest furnizor de echipamente și materiale pentru construcții. De asemenea, se vedeau mai multe biciclete împrăștiate pe pistă și două victime întinse pe jos.

O primă reacție din partea președintelui american cu privire la atacul terorist. Donald Trump a scris pe Twitter: „Încă un atac din partea unui om foarte bolnav. Forțele de ordine anchetează îndeaproape. NU ÎN SUA!”