Ion Bodrug, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, anunțat în căutare internațională

Fostul șef al IGP, Ion Bodrug, a fost anunțat în căutare internațională, fiind bănuit într-un dosar pe contrabandă cu arme de foc.

Potrivit procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, mandatul de arest pe numele său a fost emis vineri, iar astăzi, 31 octombrie, acesta a fost anunțat în căutare internațională, scrie deschide.md.

PCCOCS deține informații concludente despre faptul că Ion Bodrug ar fi organizat trecerea ilegală peste frontiera de stat a șase sau șapte pistoale. Acest lucru se întâmpla în perioada când era șef al Poliției Naționale. Armele de foc au ajuns la cetățeni ai Ucrainei.

Întrebat de sursa citată dacă pistoalele erau din dotarea Poliției, Nicolae Chitoroagă a negat acest lucru. „El doar a organizat trecerea ilegală a armelor de foc pe frontiera estică a Republicii Moldova”, a declarat șeful PCCOCS precizând că organul de urmărire penală cunoaște unde se află Bodrug și urmează să ceară extrădarea lui.

Amintim că, pe data de 10 martie 2015, în biroul lui Ion Bodrug au avut loc mai multe percheziții, iar șase zile mai târziu, acesta a fost demis, locul lui fiind preluat de Gheorghe Cavcaliuc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente