(foto) Atentat în New York: 8 morți și 11 răniți. Ce se știe despre atacator

atentat
Foto: Andrew Kelly / Reuters / Scanpix / LETA

Atac terorist în Manhattan, New York, marți seară. Un bărbat a lovit mai multe persoane cu o dubă, ulterior fiind arestat de polițiști. Atentatul s-a soldat cu 8 morți și 11 răniți.

(Update 8:00) Informațiile inițiale se confirmă. Atacatorul este Sayfullo Saipov, un uzbec de 29 de ani, care a ajuns în Statele Unite acum 10 ani, anunță presa americană. În camioneta folosită în atac, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat şi una cu bile de vopsea, dar şi o scrisoare în care bărbatul susţine că acţionează în numele organizaţiei teroriste Stat Islamic.

uzbec

Update (23:53) Opt persoane au fost ucise, cel puțin zece au fost rănite. Criminalul a fost reținut. Conform unor date neconfirmate, înainte de atac, bărbatul a strigat „Allahu Akbar”.
Primarul din New York a numit incidentul un act terorist.

Un vehicul a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan; incidentul s-a soldat cu mai mulți morți și răniți, iar șoferul a fost doborât de gloanțele poliției. O sursă din cadrul forțelor de ordine afirmă că evenimentul este considerat un atac terorist, informează Reuters.

Într-o postare pe Twitter, Departamentul de Poliție din New York arată că un vehicul s-a ciocnit cu altul, apoi unul din șoferi „a ieșit arătând imitații de arme de foc și a fost împușcat de poliție”. Suspectul a fost arestat, scrie agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt al poliției a difuzat online o fotografie cu o camionetă albă lovită în partea din față, pe pista de biciclete paralelă cu râul Hudson. Vehiculul era inscripționat cu logo-ul lanțului de magazine Home Depot.

Un martor a declarat pentru postul Channel 7 al televiziunii ABC că a văzut camioneta mergând cu viteză ridicată spre sud și lovind câțiva oameni, apoi câteva victime căzute în fața liceului de elită Stuyvesant. El a adăugat că a auzit nouă sau zece focuri de armă, dar nu este sigur de unde.

Pe Internet a circulat o înregistrare video în care se văd câteva biciclete împrăștiate pe pistă și două victime întinse pe jos.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a fost informat despre incident, a anunțat primăria. Cabinetul guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, a comunicat că acesta a pornit spre locul incidentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente