Fostul şef al IGP, Ion Bodrug, anunţat în căutare internaţională

Fostul șef al IGP, Ion Bodrug, a fost anunțat în căutare internațională fiind bănuit de contrabandă cu arme de foc și corupere pasivă. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Vitalie Busuioc, procuror PCCOCS.

Potrivit procurorului armele erau procurate de pe teritoriul R. Moldova și erau oferite drept cadou unor cetățeni ai Ucrainei, împreună cu dreptul de a purta armă. Bodrug a lucrat împreună cu câțiva complici, printre care se numără și alți angajați ai IGP. Aceștia vor fi audiați în calitate de bănuiți.

Infracțiunea a fost săvârșită în timp ce Bodrug era angajat al Inspectoratului General de Poliție. Dacă va fi găsit vinovat Bodrug riscă de la 3 la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă și pentru infracțiunea de corupere de la 7 la 10 ani și amendă.

Mandatul de arest pe numele lui Bodrug a fost emis vineri, iar marţi acesta a fost anunțat în căutare internațională.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.