(GALERIE FOTO) Cum arată casa lui Klaus Iohannis: „Are 1000 m2, patinoar şi palmieri de la Marea Mediterană”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Actualul Sef al Statului are la dispozitie o vilă de peste 1000 m2, cu două etaje, terasă şi gradină. De asemenea, preşedintele se relaxează vara la umbra unor palmieri aduşi de la Marea Mediterană, are un teren de tenis, un ponton, o remiză pentru bărci, dar şi un patinoar.

„În acest cartier, înainte de anii ’90, nu putea să intre un om obişnuit. De ce? Fiindcă aici era reşedinta lui Nicolae Ceauşescu. În acest loc aveau acces doar Nicolae Ceauşescu, familia lui şi demnitarii apropiaţi”, povesteşte fostul senator Marius Marinescu, conform one.ro.

Din 2014, când şi-a început mandatul, actualul preşedinte a mai locuit în două case de protocol. A aşteptat consolidarea clădirii în care locuieşte acum, operaţiune în care s-a investit mai bine de un milion de euro.

 

„Eu vă spun ce era înainte de 1989. Dacă trecem de aceste porţi găsim, la demisol, o cramă, parter, etaj, în subsol, la circa 10 metri adâncime, este un buncar antiaerian, construit de pe timpul lui Gh. Gheorghiu – Dej, care este funcţional si care poate să fie folosit de Klauss Iohannis, în caz de război. Acest buncar are legătură cu Palatul Cotroceni, cu Palatul Victoria, Casa Scânteii, prin nişte tuneluri circulabile cu maşina”, spune Marius Marinescu.

Pe domeniul din centrul capitalei sunt două vile în care, pe vremuri erau cazaţi cei mai odioşi dictatori ai lumii, de la Saddam Hussein si Hosni Mubarak, pâna la generalul Muammar Gaddafi.

Tot în centrul Capitalei fostul preşedinte Emil Constantinescu are o vilă de protocul primită de la Guvernul Tariceanu. Imobilul se află la doi paşi de Arcul de Triumf si are o valoare de peste două milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...