/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Coreea intenționează să lanseze în Moldova câteva proiecte în domeniul energiei inteligente și tehnologiilor informaționale

missing
01 noiembrie 2017, ora 07:25

Ambasadorul Yang Goo LEE a exprimat disponibilitatea părții coreene de a împărtăși experiență sa în domeniul eficienței energetice. În acest sens, a fost discutată oportunitatea lansării unui proiect-pilot în domeniul energiei inteligente (smart grid), precum și alte proiecte comune în domeniul eficienței energetice și tehnologiilor informaționale.

De asemenea, E.S. Yang Goo LEE a propus organizarea unui Forum de Afaceri Bilateral în anul 2018 pentru a valorifica oportunitățile oferite de ambele state și facilitarea cooperării între agenți economici din Moldova și Coreea.

Totodată, șefa Direcției Cooperare Economică Internațională, a solicitat suportul Ambasadei Republicii Coreea în R. Moldova pentru facilitarea negocierilor pe marginea Acordurilor între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea economică, privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, precum și Convenției pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate. Toate documentele Acordului și Convenției se află la examinare la partea coreeană.

Conform informației prezentate de Camera Înregistrării de Stat, în Republica Moldova activează 7 întreprinderi cu capital coreean, cu investiții în valoare de 506,6 mii lei.

Volumul comerțului exterior între Republica Moldova și Republica Coreea în ianuarie – august 2017 s-a majorat cu 15,53% și a însumat 17 mil. USD, urmare creșterii importului de mărfuri din Coreea. Exportul în perioada menționată a scăzut cu 9 % și a constituit 235 mii dolari SUA. Importul de mărfuri a înregistrat 16,73 mil. dolari SUA și s-a majorat cu 16 la sută față perioada similară din 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram