Rogozin comentează decizia CC privind modificarea Constituției prin schimbarea sintagmei „limba moldovenească”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, se dă cu părerea despre decizia Curții Constituționale, care a avizat pozitiv un proiect de lege privind modificarea Constituției prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.

„Ce ar trebui să ne mire? Din cei șase membri ai Curții Constituționale, cinci au pașaport românesc”, a scris Rogozin, idee apropiată a socialiştilor şi preşedintelui, Igor Dodon, care vor interzicerea magistraţilor CC de a deţine cetăţenia României.

Curtea Constituțională a dat azi undă verde proiectului de modificare a articolului 13 din Constituția Republicii Moldova, cel cu referire la denumirea limbii. Până acum însă proiectul a fost semnat de doar 34 de deputaţi, iar pentru modificarea Constituţiei prin Parlament sunt necesare voturile a 2/3 din deputaţi, adică 67. Astfel, în condiţiile în care PL, PLDM şi grupul PPE şi-au anunţat susţinerea modificării, iar PCRM şi PSRM nu o vor susţine, doar Partidul Democrat poate influenţa această modificare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...