Schimbare majoră în fotbal: Cartonaşe galbene şi roşii pentru antrenori şi conducători

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bate vântul schimbării în Australia. Oficialii federaţiei de fotbal de pe continent pregătesc introducerea cartonaşelor galbene şi roşii pentru antrenori şi oficialii cluburilor, în încercarea de a îmbunătăţii comportamentul acestora.

Exemplul pe care încearcă să-l dea australienii ar putea fi urmat, în cazul în care va avea succes, şi alte federaţii importante din Europa. Greg O’Rourke, preşedintele forului din Australia, a anunţat introducerea acestor reglementări, însă nu a dezvăluit şi data când vor fi puse în aplicare, potrivit prosport.ro.

„Toate acestea vor ajuta fanii şi telespectatorii să înţeleagă mai bine problemele cu care se confruntă arbitrii săptămânal şi vor ajuta la promovarea respectului faţă de aceştia. De asemenea, vrem să existe un respect reciproc între băncile tehnice ale echipelor care se confruntă pe teren”, a declarat preşedintele A-League, Greg O’Rourke.

Cartonaşul roşu va fi arătat în cazul în care tehnicianul sau alţi membri ai staff-ului vor arunca sticle cu apă de o manieră „agresivă şi periculoasă”, dacă vor scuipa sau vor folosi un limbaj insultător, ori dacă vor intra cu intenţii agresive în zona băncii de rezerve a echipei adverse.

Aruncarea unei sticle cu apă ca manifestare a frustrării, aplaudarea în mod ironic a arbitrilor după deciziile luate, ieşirea frecventă din spaţiul tehnic sau gesturile provocatoare vor fi penalizate cu cartonaş galben.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...