/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Turneu de taekwondo în Moldova. Peste 300 de sportivi din 5 țări se vor confrunta pe parcursul a două zile

missing
31 octombrie 2017, ora 19:04

Festivitatea de deschidere a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la taekwondo, a fost una spectaculoasă – cu specific moldovenesc, dar și sud-coreean. Ceremonia a culminat cu un masterclass la taekwondo al sportivilor sud-coreeni.

La competiția din acest an vor concura peste 300 de sportivi din 5 țări. Reprezentanții Moldovei spun că asemenea competiții sunt binevenite, mai ales pentru noi experiențe.

„Este foarte important, întrucât vin sportivi din alte țări, află că există așa țară ca Moldova, că este un nivel înalt al organizării”.

Oaspetele de onoare al competiției a fost ambasadorul Coreei de Sud în Moldova, principalul organizator al turneului. Potrivit lui, acest gen de sport dezvoltă și alte calități decât cele fizice.

„Taekwondo nu dezvoltă numai autoapărarea – dezvoltă valorile, cum ar fi patriotismul, încrederea în sine, de aceea cel care dispune de aceste valori, el sau ea, joacă un rol important în dezvoltarea societății”, susține ambasadorul Coreei de Sud în Moldova.

Iar vicepreședintele Federației Moldovenești de Taekwondo susține ca are planuri mari în ceea ce privește organizarea turneului pe viitor.

„Noi vrem ca acest turneu să aibă perspectivă, să aibă o dezvoltare rezonabilă, deoarece sportivii aici puncte în raiting nu acumulează, dar cu toate astea este o pregătire de turneele viitoare”, spune Valentin Conev.

Cupa Ambasadorului Coreei de Sud la taekwondo din acest an este organizată în cinstea jubileului de 25 de ani de la stablirea relațiilor diplomatice dintre Moldova și Coreea de Sud. Turneul se află la cea de-a 8-ta ediție, iar anul acesta a găzduit participanți din Belarus, Rusia, Ucraina,România și Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram