Cel puţin trei morţi, 15 răniţi, în urma unui atentat sinucigaş produs în zona diplomatică din Kabul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un terorist sinucigaş aflat pe o motocicletă a detonat un dispozitiv exploziv în zona diplomatică din Kabul, ucigând trei oameni şi rănind alţi 15, au anunţat autorităţile afgane, informează site-ul postului France 24.

„Informaţiile iniţiale arată că atacatorul sinucigaş se afla pe o motocicletă. A trecut de primul punct de control, însă a fost oprit la cel de-al doilea şi a detonat” o încărcătură explozivă, a anunţat Dawlat Waziri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kabul.

„Nu ştim care era ţinta, însă s-a petrecut la câţiva de biroul pentru relaţii cu publicul al Ministerului Apărării. Nu s-au înregistrat victime din rândul personalului nostru”, a precizat oficialul.

Atacul nu a fost încă revendicat de nimeni, însă insurgenţii talibani şi cei ai reţelei teroriste Stat Islamic şi-au intensificat atacurile asupra instituţiilor afgane şi a moscheilor, ucigând şi rănind sute de persoane.

Incidentul de securitate s-a produs în zona diplomatică a oraşului, unde se află mai multe ambasade şi sedii ale unor organizaţii internaţionale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...