/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Cât costă un miting PRO-PDM? Ar fi cheltuit trei milioane de lei pentru manifestația din ianuarie 2016

missing
31 octombrie 2017, ora 18:07

„Pe data de 13 ianuarie în acest scuar au fost aduși mai mulți oameni contra unei sume de 2 milioane 800 de mii de lei. Doar pentru ca niște oameni necăjiți, fiindcă că sunt bugetari, fie că sunt șomeri, să vină aici în calitate de figuranți”, susține Andrei Năstase, președinte PPDA.

Documentul prezentat astăzi ar conține semnăturile mai multor lideri locali de partid, care confirmă numărul de persoane aduse la manifestație și suma de bani care ar fi fost achitată. Liderii Partidului Platforma DA spun că dețin și alte probe.

„Aceștia oameni trebuie să-și pună întrebarea: va avea Plahotniuc loc pentru ei în elicopter, în avionul charter atunci când un procuror liber va ocupa postul de procuror general?”, se mai întreabă Năstase.

Reprezentanții PPDA și-au luat cu ei și umbrelele, pentru a ironiza pe seama lui Vlad Plahotniuc, ai cărui bodygarzi l-au apărat la mitingul de atunci cu umbrele antiglonț. Democrații spun că s-au obișnuit cu acuzațiile opoziției, menționând că nu au cheltuit nici un bănuț.

„- Care este poziția altor partide, sta ține deja de dânșii.
– Deci, pe acest protest, PDM nu a cheltuit niciun ban?
– Nu a cheltuit. Poate organizatorii, care au participat din contul lor. Dar aceștia nu sunt banii partidului”, a declarat pentru TV8 Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PPDA.

Pe 13 ianuarie 2016, PDM a organizat un miting de suținere a candidaturii lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de premier. După ce președintele de atunci, Nicolae Timofti, i-a respins candidatura, invocând motive de integritate, la funcția de premier a fost înaintat Pavel Filip, care, din cauza protestelor, a fost învestit noaptea, în spatele cordoanelor de poliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram