„Să-ți cunoști statutul HIV – e trendy”. Eveniment premieră pentru Republica Moldova

Lanvin – Paris Fashion Week Spring/Summer 2010
Foto: sueunerman.com

Petrece timpul plăcut și util venind la festivalul de modă „Artpodium 2017”. Evenimentul este o premieră pentru Moldova având drept scop promovarea toleranței față de persoanele infectate cu HIV/SIDA.

„Ne propunem să atragem atenția asupra faptului că persoanele care trăiesc cu HIV sunt deseori supuse discriminării și să contrapunem miturilor și stereotipurilor care persistă în societate fapte și cifre”, susține Svetlana Plămădeală, managera de țară a UNAIDS Moldova.

În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea colecției „Să-ți cunoști statutul HIV – e trendy!”, care are loc în Moldova pentru prima dată.

Pe durata festivalului, fiecare vizitator va putea efectua testul HIV, precum și beneficia de o consultație cu privire la metodele de prevenire și tratament ale infecției HIV. Testarea va fi realizată anonim și gratuit de specialiștii organizațiilor nonguvernamentale.

Invitata specială a evenimentului va fi cântăreața Olea Tira, Ambasadoarea Bunăvoinței a UNAIDS Moldova.

Festivalul de modă „Artpodium 2017” va avea loc în perioada 2-4 noiembrie 2017 la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”.

La 1 ianuarie 2017, în Republica Moldova erau înregistrate cumulativ în jur de 11.000 cazuri de infecție cu HIV. Conform estimărilor specialiștilor, numărul cazurilor ar fi de 16.000.

Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente