PDM şi PSRM, „curaţi” la capitolul raportării veniturilor şi cheltuielilor din campania electorală a alegerilor locale noi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rapoartele privind veniturile și cheltuielile din campania electorală a alegerilor locale noi din 19 noiembrie 2017, depuse de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova, au fost întocmite și prezentate în corespundere cu prevederile legislației electorale. Hotărârea a fost aprobată azi de Comisia Electorală Centrală, care a luat act de rapoartele financiare la situația din 27 octombrie 2017.

Totodată, Comisia a solicitat Partidului Popular din Republica Moldova, Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Partidului Naţional Liberal, Partidului Liberal și Partidului Popular European din Moldova să informeze că nu își vor deschide cont cu mențiunea „Fond electoral” și nici nu vor suporta cheltuieli în campania electorală, iar în cazul în care vor deschide respectivul cont, de asemenea să informeze despre acest fapt.

De asemenea, Comisia a luat act cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile din campania electorală a referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău, din data de 19 noiembrie 2017 depuse de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Liberal, care participă la referendum.

În context, CEC a acreditat 246 persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități și referendumului local din data de 19 noiembrie 2017.

Nu în ultimul rând, membrii Comisiei Electorale Centrale au stabilit pentru data de 20 mai 2018 desfășurarea alegerilor locale noi ale primarului comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...