Declaraţiile îi aparţin fostului preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, care afirmă că Poroşenko vrea să obţină în Ucraina ceea ce a obţinut Plahotniuc în Moldova - controlul asupra presei, a instituţiilor de stat şi a mediului de afaceri.

„În Moldova există puterea unui oligarh care decide tot. Pentru Poroşenko, Plahotniuc este un exemplu de urmat, fiindcă el vrea să facă acelaşi lucru în Ucraina - să controleze toată puterea, mass-media şi mediul de afaceri”, a declarat Saakaşvili, la TV8. Fostul preşedinte al Georgiei şi fostul guvernator al regiunii Odessa a adăugat că „oligarhii sunt peste tot la fel, ei mereu se înţeleg”.

Saakaşvili a mai menţionat că este necesară o luptă comună împotriva oligarhilor care deţin procuraturi, organe judiciare şi majorităţi parlamentare.

„Eu lupt cu toţi oligarhii din spaţiul post-sovietic. Mie îmi e indiferent că acest oligarh se numeşte Plahotniuc, Ivanişvili sau Ahmetov. Oligarhii sunt peste tot la fel, ei mereu se înţeleg. Trebuie să terminăm cu toţi oligarhii din spaţiul post-sovietic şi asta se va întâmpla neapărat. Eu cred că acest val va începe cu Ucraina, dar va cuprinde şi celelalte ţări. De ce eu mă lupt în Ucraina - fiindcă cred că pentru Georgia este foarte important ceea ce se întâmplă în Ucraina, iar pentru Moldova este crucial ce se va întâmpla în Ucraina”, a punctat Saakaşvili.