12 tineri le vor vorbi despre UE elevilor din 20 şcoli de la sate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doisprezece tineri, șase din Republica Moldova și șase din statele Uniunii Europene, vor vizita în perioada 30 octombrie – 17 noiembrie douăzeci de şcoli din satele moldovenești. În cadrul întâlnirilor, aceștia vor discuta cu elevii de acolo despre valorile și cultura europeană, oportunitățile de studiu și voluntariat. Pe durata campaniei, elevii vor fi implicați și într-un concurs dedicat celor mai bune idei de activități dedicate îmbunătățirii vieții în comunitățile lor, transmite IPN.

Luni, 30 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, a fost lansată cea de-a doua ediție a campaniei „Tinerii Ambasadori Europeni”, implementată în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană „Vecinii UE est” și „Vizibilitatea UE și a asistenței UE în Republica Moldova în 2017”. Campania are loc cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Scopul vizitelor este sensibilizarea tinerilor pentru identificarea soluțiilor creative pentru comunitățile lor.

„Aceste activități va oferi posibilitatea de a lucra în echipă într-un mediu creativ. Ulterior ne vom întâlni pentru a discuta ce ați văzut, ce rezultate aveți și ce ar trebui să urmeze în viziunea voastră”, a spus Peter Michalko, Șeful Delegației UE .

Reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au remarcat că activitățile campaniei vin să construiască o „punte” între tinerii din Republica Moldova și cei din UE, iar discuțiile care vor avea loc vor permite o mai bună înțelegere a ceea ce este UE și cum pot fi valorificate diversele oportunități de dezvoltare.

Proiectul „Tinerii Ambasadori Europeni” a fost lansat în iunie 2016. Tot atunci și a avut loc și prima ediție a campaniei. Atunci au fost vizitate 25 de şcoli de la sate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...