Condiţii meteo deosebite! Atenţie maximă la firele electrice rupte de vânt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Condiţiile meteorologice dificile, manifestate prin intensificări ale vântului în ultimile 2 zile, de codurile portocaliu şi galben de avertizare, au afectat reţelele electrice, cauzând numeroase rupturi de conductoare ce au condus la întreruperea furnizării energiei electrice către consumatori în unele localități ale țării. Astfel, conform acestei situaţii, azi dimineaţă au fost semnalate şi localizate peste 30 de asemenea incidente.

Echipajele Red Union Fenosa, întreprind la moment acţiuni impuse de circumstanţe, în teren, pentru soluţionarea problemelor apărute.

Menţionăm că starea excepţională a vremii prezintă un pericol real, care poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale, inclusiv victime omeneşti . În special, vântul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generând astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.

Totodată, în contextul avertismentului meteorologic dat, precum şi a înregistrării unui număr mare de rupturi de conductoare, aflate avariat la sol este extrem de important să atragem atenţia asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie.

Reu Union Fenosa îndeamnă oamenii să ocolească conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni sau copaci; să nu atingă conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ; să nu intervină în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni pun în pericol viaţa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...