Serie de cutremure de 6 grade. Seismele s-au produs la o diferenţă de câteva minute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două cutremure cu magnitudinea de 6,3 şi 5,7 grade s-au produs marţi în interval de câteva minute în insulele Moluce, din estul Indoneziei, fără ca autorităţile să informeze deocamdată despre existenţa de victime sau de pagube materiale.

Un raport preliminar al Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a localizat epicentrul cutremurului produs în jurul orei 11:50 GMT, la 27 de kilometri în adâncul mării şi la 52 de kilometri vest de Ambon, capitala insulelor Moluce, un oraş portuar cu 310.000 de locuitori.

Al doilea seism, probabil o replică, s-a produs după trei minute, la 47 de kilometri adâncime în aceeaşi zonă şi la 59 de kilometri distanţă de Ambon.

În 2004, un puternic seism produs în nordul insulei Sumatra a provocat un tsunami soldat cu moartea a 230.000 de persoane în mai multe naţiuni insulare din Oceanul Indian, dintre care majoritatea în Indonezia, relatează agerpres.

Indonezia este situată pe aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, unde se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...