Firma Podesta Group, care face lobby pentru PD, a rămas fără conducere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tony Podesta demisionează de la conducerea Podesta Group, firmă la care a apelat şi Partidul Democrat condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, ca urmare a investigaţiei privind implicarea Rusiei în campania prezidențială americană din 2016, anunță politico.com. Firma sa a fost printre cele plătite să lucreze la campania de promovare a Ucrainei în SUA.

Podesta şi-a anunţat decizia luni dimineaţă, în timpul unei şedinţe a firmei, în aceeași zi în care foștii consilieri de campanie ai lui Trump , Paul Manafort şi Rick Gates au fost puși sub acuzare pentru activităţi nedeclarate de lobby şi consultanţă în favoarea fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, dar şi pentru spălare de bani, complot împotriva Statelor Unite, declaraţii false şi nedeclararea unor conturi deţinute în străinătate.

Controlul operaţional şi financiar al Podesta Group va fi preluat de CEO – ul Kimberley Fritts, care alături de mai mulţi membri ai echipei lui Podesta vor înfiinţa o nouă firmă în termen de una – două zile.

Podesta ar fi spus în şedinţă că e nevoie să lupte pe cont propriu, fără să implice firma.

Citeşte şi: PD a angajat două firme de lobby pentru a-şi „lustrui” imaginea; „Borsetka” lui Plahotniuc a semnat contractele de jumătate de milion de dolari

Surse apropiate discuţiilor, citate de politico.com, spun că aceste demersuri au fost puse la punct în ultimele câteva luni.

În luna august curent, Partidul Democrat, în fruntea căruia se află oligarhul Vladimir Plahotniuc, a semnat contracte cu două companii americane specializate pe relaţiile publice, comunicare şi management de criză. Este vorba despre Cornerstone Government Affairs şi Podesta Group, cu cea din urmă, democrații au lucrat deja. Pentru serviciile celor două companii care vor organiza întâlniri în SUA la un nivel înalt și vor promova politica PD, democrații vor plăti în ansamblu 480.000 de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...