Cum poţi petrece sărbătoarea de Halloween în Chişinău. Vezi aici o serie de evenimente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sărbătoarea de Halloween a început să devină tot mai populară în Republica Moldova. Este sărbătorită o dată pe an, în noaptea de 31 octombrie. Cu această ocazie, astăzi se vor desfășura mai multe evenimente în capitală.

Cei care sărbătoresc Hellowenul sunt invitați în restaurantul „Mi Piace” din capitală. O condiţie pentru participanţi este să vină deghizati. Gazda promite o masă plină de dulciuri cadouri și un master class în sculptură de dovleci mici. În zona de copii va fi un make-up artist, care va transforma copiii în monştri de sărbătoare.

American Resource Center (ARC), la fel, sărbătorește Halloweenul. Organizatorii au pregătit bostanii şi instrumentele necesare. Cei care vor veni în costume vor avea un mic bonus. Intrarea la eveniment se face doar cu prezentarea unui document de identitate: buletin, pașaport, carnet de elev/student, adeverință de naștere, etc.

Seara Halloweenul poate fi sărbătorită şi în incinta Shopping MallDova, care se va transforma într-o lume a fantomelor hazlii, vrăjitoarelor zâmbăreţe şi a personajelor ciudate. Pentru micii vizitatori va fi organizat un atelier de creație, unde micuții se vor distra sub supravegherea animatorilor. Iar pentru a se transforma în personajele preferate, copiii pot apela la face painting. În noaptea de Halloween, se va da o petrecere cu dansuri, concursuri, surprize și, desigur, multe premii. Pe lângă dispoziția maximă, vizitatorii se vor bucura și de un show cu magicianul Garry Cozma.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...