(VIDEO) Câți bani a cheltuit Plahotniuc pentru mitingul din 13 ianuarie 2016; Platforma DA a prezentat probe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a cheltuit aproape 3 milioane de lei pentru mitingul din 13 ianuarie 2016, atunci când a vrut să ajungă prim-ministru al Republicii Moldova.

Asta susțin membrii Platformei Demnitate și Adevăr, care au prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, un document din care reiese că pe oligarh l-a costat 2,8 milioane de lei mitingul din 13 ianuarie 2016, bani plătiți celor care au adus oameni la Chișinău.

„Pe data de 13 ianuarie, în acest scuar au fost aduși mai mulți oameni contra unei sume de 2.800.993 de lei, pentru a face figurație”, a declarat Andrei Năstase, președintele partidului.

Acesta a dat și câteva exemple, menționând sumele cheltuite pentru a aduce oamenii în capitală: „Trenul Ocnița, 280 de oameni pentru 18 mii de lei. Din Găgăuzia, 1100 de oameni contra a 172 de mii de lei. De la Ungheni, 1100 de oameni contra 105 mii de lei. De la Telenești, o mie de oameni contra 102 mii lei”.

„Iată cum acest individ care deține peste 90% din televiziuni, ne minte. Ne minte spunându-ne că oamenii vin din propria lor inițiativă să-l sprijine”, a declarat Năstase.

Vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, a declarat că această sumă este doar o mică părticică din „miliardele pe care Plahotniuc i-a furat de la noi toți” și acum îi cheltuie în propriul interes.

„A aruncat peste 3 mii de pensii lunare doar în scopul unui miting de așa-zisă susținere. Tot cu astfel de bani sunt plătiți așa-zișii jurnaliști, analiști, bloggeri, care ne spală creierii și vor să spună că Plahotniuc e bun”, a mai spus Slusari.

Membrii Platformei DA au „promis” că atunci când vor ajunge la guvernare „justiția va fi eliberată”, iar „cei celor care au furat miliardele le vor fi confiscate averile”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...