Dodon nu se lasă de limba lui. Cum a reacționat președintele la decizia Curții Constituționale

dodon

În urma deciziei Curții Constituționale de a aproba inițiativa modificării art. 13 din Constituție, cu privire la numele limbii de stat, reacția președintelui Dodon nu a întârziat să apară. Așa cum ne-am obișnuit, președintele sugerează „organizarea unui referendum”.

„Denumirea de limba moldovenească este încetățenită de secole pe teritoriul țării noastre, constituie un element fundamental al identității și al matricii culturale a moldovenilor.

Majoritatea absolută a populației băștinașe a Republicii Moldova consideră că vorbește în limba moldovenească.
Iar dacă cineva, de oriunde o fi ei, au dubii în această privință, putem organiza un referendum la care să întrebăm cetățenii ce denumire a limbii preferă: română sau moldovenească”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Reacția a venit ca urmare a deciziei aprobate astăzi de Curtea Constituțională. În urma solicitării a 35 de deputați pentru modificarea art. 13 din Constituție, cu privire la numirea limbii de stat – limba română, Curtea Constituțională a decis astăzi că modificarea este una tehnică și nu cuprinde neconcordanțe de ordin juridic. Prin urmare, decizia urmează să fie apobată de Parlament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente