/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Curtea Constituțională a DECIS! Deputații au undă verde să modifice sintagma „limba moldovenească” cu cea „română”

31 octombrie 2017, ora 11:54

Preşedintele Curţii Constituţionale, Tudor Panțâru, a spus că proiectul de lege pentru modificarea art. 13 din Constituție fiind elaborat în scopul executării hotărârii CC nr. 36 din 5 decembrie 2013 nu cuprinde neconcordanțe sau inexactități de ordin juridic și urmează a fi prezentat Parlamentului pentru adoptare.

În încheierea sa Panțâru spune că Proiectul de lege nu încalcă limitele revizuirii impuse de art. 142 al. 2 din Constituție.

Tudor Deliu, deputat PLDM a spus că astăzi a fost făcut un prim pas pentru modificarea art. 13 a Constituției. Astfel, se va restabili un adevăr istoric. Acesta a mai declarat că deputații care nu vor vota pentru modificarea constituției „nu au ce căuta în Parlament”. A menționat că cei 36 deputați care au semnat proiectul de lege vor susține proiectul, și vor mai căuta adepți și în celelalte partide de la Guvernare. „Din câte cunosc sunt parlamentari și în PD, de exemplu președintele Parlamentului Andrian Candu, care a declarat anterior că limba vorbită este limba română”, a spus Deliu.

Și deputatul Vladimir Ghilețchi a salutat decizia Curții menționând că este mult așteptată și sper că vor găsi un consens politic pentru a restabili un adevăr istoric.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram