Mașină fără revizie tehnică sau număr de înmatriculare indescifrabil. Care sunt alte încălcări pentru care șoferii riscă amenzi

masina-fara-numar

Cunoașteți faptul că, deși mașina este un bun care vă aparține, sunteți obligați să o mențineți curată? Potrivit Codului contravențional, pe lângă dispozitivele de iluminare și semnalizare, șoferii sunt obligați să mențină în stare curată și numărul de înmatriculare, seturile reflectorizante, sticlele de la portierele din față și parbrizul. În caz contrar, puteți fi sancționat cu avertisment sau cu amendă de la 50 la 100 de lei.

Ne-am obișnuit cu faptul că șoferii sunt amendați, de cele mai dese ori, pentru încălcarea limitei de viteză, pentru depistarea strării de ebrietate sau pentru că actele necesare sunt expirate. Totuși, Codul contravențional prevede amenzi și pentru alte tipuri de încălcări, mai puțin „mediatizate”. Prin urmare, conducătorii auto se pot alege cu amenzi pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor, inclusiv pentru încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare, scrie bizlaw.md.

Iată câți bani șoferii vor fi nevoiți să scoată din buzunar în caz dacă au încălcat vreo una din regulile de mai jos.

# Amenzi pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, de la 300 la 600 de lei.

# Conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice se sancţionează cu amendă de la 450 la 600 de lei, cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

# În cazul în care un vehicul nu a fost asigurat de răspundere civilă în modul stabilit, amenzile sunt de la 150 la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

# Conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului se sancţionează cu amendă de la 150 la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

# În cazul în care vă aflați la volanul unui vehicul fără număr de înmatriculare, va trebuie să scoateți mai mulți bani din buzunar. Pentru asemenea contravenție este prevăzută amendă de la 750 la 900 de lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

#  unui număr de înmatriculare fals şi conducerea cu bună ştiinţă a vehiculului cu un astfel de număr se sancţionează cu amendă de la 600 la 900 de lei, cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de un an.

# În cazul în care sunteți un șofer, care trebuie să-și semnalizeze vehicului cu un semn distinctiv și nu ați făcut-o, vă puteți alege cu amendă de la 150 la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente