04:36:49 25.04.2024
Stiri

Voronin, scrisoare către ministrul de Interne: „În republică vin fără a fi sancționați dușmani deschiși ai statului nostru, cum ar fi Traian Băsescu”

Politică 31.10.2017 10:40 Vizualizări2179 Autor: Ziarul National
Voronin, scrisoare către ministrul de Interne: „În republică vin fără a fi sancționați dușmani deschiși ai statului nostru, cum ar fi Traian Băsescu” Flux


Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, i-a trimis o scrisoare ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în care își exprimă indignarea față de faptul că poliția i-a interzis „cunoscutului savant și publicist rus Mihail Deleaghin” să intre pe teritoriul R. Moldova pentru a slăvi „marea Revoluție din octombrie” la Chișinău.

„Cauzele acestei interdicții sunt necunoscute. Conform informațiilor apărute în mass-media, reprezentanții poliției i-au incriminat savantului rus, chipurile, incapacitatea de a-și întemeia scopul venirii sale la Chișinău, ceea ce, firește, sună ca o mare neghiobie”, acuză Voronin.

Voronin crede că interzicerea lui Deleaghin „nu a fost altceva decât un act îndreptat împotriva PCRM”.

„Apreciez cele întâmplate ca un demers revoltător și impertinent de discreditare a imaginii țării noastre, de de insultare directă nu numai a cunoscutului savant rus, ci și a tuturor organizatorilor și participanților la conferința internațională sosiți la Chișinău din 15 țări ale Europei.

Trezește indignare și faptul că structurile de forță ale țării, inclusiv sub nemijlocita dumneavoastră conducere, se antrenează în „vânătoarea de vrăjitoare”, bătându-și joc de cetățeni, savanți și jurnaliști, care nu prezintă niciun pericol pentru țara noastră, în timp ce în republică vin fără a fi sancționați dușmani deschiși ai statului nostru, cum ar fi Traian Băsescu, Alex Grigorievs și alții care în mod deschis cheamă la lichidarea Republicii Moldova și care se amestecă activ în politica țării noastre, jignesc poporul nostru și nu recunosc statalitatea noastră”, îi scrie Voronin lui Jizdan.

Voronin cere explicații în scris pe marginea interzicerii intrării în R. Moldova a lui Deleaghin și chiar ca ministrul să-și ceară scuze publice de la acesta.

„Și, principalul, domnule Jizdan, dumneavoastră sunteți obligat să respectați strict Legea și Jurământul, ci nu să vă supuneți unor politicieni obraznici, care au ajuns la guvernare pe căi neconstituționale”, își încheie scrisoarea liderul comuniștilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md