Zidane, aproape de a fi demis de la Real; Cine i-ar putea lua locul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zinedine Zidane a fost numit antrenorul anului, însă răbdarea lui Florentino Perez în ceea ce îl priveşte pare să ajungă spre un moment critic. Dacă nu vom asista în curând la un reviriment al grupării blanco, preşedintele de pe Bernabeu ia în calcul inclusiv înlocuirea francezului. Principalul favorit să îl înlocuiască e, potrivit Daily Star, Mauricio Pochettino, antrenorul lui Tottenham.

După înfrângerea de la Girona, Real a rămas la 8 puncte în spatele Barcelonei şi traversează cel mai slab sezon de la ultima stagiune în care la cârma echipei era Mourinho. Zidane se bucură încă de credit din partea lui Perez, însă numărul unu de pe Bernabeu pregăteşte o soluţie de rezervă, în condiţiile în care formaţia din capitala Spaniei nu îşi va reveni.

Deşi se ajunsese în urmă cu mai bine de o lună la un acord verbal cu francezul privind prelungirea contractului, acesta nu s-a concretizat în semnarea actelor. „Totul e deja rezolvat, dar asta nu înseamnă nimic. Sunt preocupat să iau fiecare zi în parte şi nu privesc mai departe. Ar fi complicat”, a declarat tehnicianul francez la momentul respectiv.

Actuala înţelegere dintre campioana Europei şi antrenorul de 45 de ani e valabilă până în 2018, dar s-ar putea încheia chiar mai repede, dacă lucrurile nu se stabilizează. Sursa citată notează că Perez îl tatonează pe Pochettino, antrenor care s-a bătut la titlu în ultimele două sezoane din Anglia cu Spurs. Venirea acestuia ar putea să înlesnească şi marele vis al lui Perez, aducerea lui Harry Kane la Real.

În Primera Division, Mauricio Pochettino a mai condus-o pe Espanyol, înainte să ajungă în Anglia, acolo unde a pregătit-o și pe Southampton, pe lângă Tottenham.

„Real Madrid? Desigur că într-o zi aș vrea să fiu antrenorul la acest club, cel mai bun din lume! Totuși, mai am mult de muncit pentru a ajunge aici. Sunt un mare fan al madrilenilor, Real îmi place foarte mult din Spania, la fel ca Espanyol”, a spus Pochettino, înainte de meciul tur dintre cele două echipe, din Ligă (1-1).

Zizou l-a înlocuit pe Rafa Benitez la începutul anului 2016, iar în această perioadă a reuşit să câştige de două ori consecutiv trofeul UCL, performanţă realizată ultima oară de Arrigo Sacchi, cu AC Milan, în 1989 şi 1990, şi să readucă titlul pe Santiago Bernabeu după o pauză de 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...