Un jurnalist acuză familia lui Kurt Cobain că ascunde cauza decesului. Familia acestuia acuză jurnalistul de „hărțuire”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Văduva și fiica lui Kurt Cobain s-ar lupta în instanță pentru a împiedica publicarea unor fotografii cu trupul neînsuflețit al artistului, făcute de poliție, după ce acesta s-a sinucis în aprilie 1994, jurnalistul Richard Lee încercând să demonstreze că liderul trupei Nirvana a fost, de fapt, ucis, informează nme.com.

Kurt Cobain a fost găsit fără viață la locuința sa, în aprilie 1994. Totuși, jurnalistul Richard Lee și-a petrecut ultimii 23 de ani încercând să demonstreze că artistul nu s-a sinucis, ci a fost omorât. Lee susține o teorie a conspirației care ar implica mai mulți oficiali guvernamentali, notează News.ro.

Potrivit The Blast, documente oficiale obținute de la un tribunal arată că văduva și fiica lui Cobain, Courtney Love și Frances Bean, se luptă în instanță pentru a împiedica publicarea fotografiilor făcute de poliție la locul decesului artistului.

În acele imagini ar fi fost surprins trupul neînsuflețit al lui Kurt Cobain în reședința familiei sale, după ce artistul ar fi fost împușcat în cap.

Potrivit familiei artistului, publicarea acestor imagini „nu numai că ar agrava stresul post-traumatic de care Frances Bean Cobain suferă încă din copilărie, dar ar pune-o în pericol atât pe ea, cât și pe mama ei, pentru că ar putea duce la apariția unor amenințări, dar și la urmărirea lor de fanatici”.

Courtney Love susține că Richard Lee i-a „urmărit și hărțuit” familia timp de mulți ani. Ea a descris pierderea lui Kurt Cobain drept „cea mai traumatizantă experiență” din viaţa ei. „Sufăr în continuare din cauza pierderii soțului meu”, a spus ea.

Courtney Love și fiica sa s-au implicat pentru a împiedica publicarea fotografiilor, după ce prima încercare a lui Richard Lee de a obține publicarea acestora a eşuat, în 2015, când a pierdut procesul pe care l-a intentat în acest sens oraşului Seattle. Însă, Lee nu a renunţat, contestând, în 2016, decizia instanţei.

Kurt Cobain (20 februarie 1967 – 5 aprilie 1994) a fost solistul formaţiei grunge Nirvana, pe care a fondat-o împreună cu Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboșarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio – „Bleach” (1989), „Nevermind” (1991) şi „In Utero” (1993) – și a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2014. Kurt Cobain a fost căsătorit cu interpreta și actrița Courtney Love, timp de doi ani, și au avut împreună o fiică, Frances Bean Cobain.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa sa din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...