/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ O nouă ședință amânată în dosarul „Braguța”. Unul din învinuiți și-a schimbat avocatul

missing
30 octombrie 2017, ora 19:03

Ca și săptămâna trecută, soția lui Boris Bolocan, cel care l-ar fi bătut cu bestialitate pe Andrei Brăguța in celula, și-a adus fetele minore în instanță. Deși camerele de supraveghere au surprins scenele de groază din celulă, deținutul spune că s-a apărat.

– De ce l-ați bătut pe Brăguța? – Noi ne-am aparat

Nu a fost mai vorbăreț nici polițistul care, deși cunoștea despre problemele psihice ale tânărului, așa nu l-a izolat pentru a-l salva.

Avem o înregistrare audio în care se vede că chemați ambulanța. – Vă rog, fără comentarii”.

Și săptămâna trecută ședința de judecată a fost amânată, pentru că unul dintre apărători nu s-a prezentat la proces.

Este vorba de un apărător care a venit astăzi la proces, are dreptul procesual să facă cunoștință cu materialele cauzei. De aceasta s-a amânat ședința”, a explicat procurorul Ruslan Lupașcu.

De data aceasta, un apărător al făptuitorilor a cerut instanței ca presa să nu aibă acces în sala de ședințe.
Instanța a ignorat solicitarea.

Un apărător a cerut să nu fie admisă mass-media în ședință, noi îl considerăm neîntemeiat atâta timp cât mass-media respectă toate procedurile legale”, afirmă Vadim Vieru, avocatul familiei.

Părinții lui Braguța au anunțat astăzi că familia unuia dintre co-deținuții fiului său a fost la ei în vizită.

Au venit să ne spuie că ei nu sunt vinovați. Mi-au spus că este greu și le-am spus că nu avem ce discuta”, spune Ivan Braguța, tatăl lui Andrei.

Andrei Braguța a fost reținut în august de Poliția de Patrulare, după ce s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar. În acest caz sunt învinuite 7 persoane, între care trei polițiști. Aceștia riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram