„Vă anunţ aici în exclusivitate că urmează să lansăm un proiect pe plan extern cu privire la exodul în masă al cetăţenilor noştri, dar în special – depopularea rapidă a Republicii Moldova. Deseori se glumeşte că „cine rămâne la urmă, stinge lumina”. Ei uite că deja nu mai este deloc o glumă, ci o realitate dureroasă: Republica Moldova rămâne fără oameni. Şi repede. De asta noi, cei de la Platforma DA, spunem des că nu ne putem permite luxul să ne jucăm de-a alegerile”, a declarat el.

Dinu Plîngău a mai spus că PDA acţionează rapid. „Când am colectat cele 405.000 semnături pentru referendumul constituţional, ştiţi care a fost problema noastră cea mai mare? Nu voluntarii, nu gerul, nu glodul şi nici papucii roşi… Casele pustii. Mergeam din uşă în uşă, uliţe întregi, şi abia de găseam pe cineva acasă. Vă imaginaţi? Răspunsul este, întâi de toate, să acţionăm rapid şi cu cea mai mare responsabilitate să reconstruim un stat de drept veritabil, cu o guvernare cu adevărat pentru oameni, iar Platforma DA este pregătită pentru asta. Cât priveşte tinerii, trebuie să înlăturăm acei factori (nu doar percepţii) care îi determină să plece: lipsa unei perspective de creştere profesională, lipsa locurilor de muncă bine plătite, lipsa unui sistem educaţional bun, corupţia covârşitoare, etc”, susţine el.

În opinia lui Dinu Plîngău, pentru a opri această migraţie, nu doar tinerii, dar şi părinţii lor, trebuie să simtă pe pielea lor că lucrurile în Republica Moldova se schimbă spre bine, să existe un optimism în societate.

„Venirea la guvernare a unei alternative politice curate, care va începe a lucra serios asupra înlăturării acelor probleme enumerate mai sus de la rădăcină şi oferirea unor soluţii palpabile, vor determina tinerii să rămână acasă”, a mai declarat Dinu Plîngău.