Dosarul Brăguţa: Inculpații se declară nevinovați şi cer interzicerea presei la ședințe de judecată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi cei patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa şi care sunt acuzați că l-ar fi omorât pe tânăr se declară nevinovați. Rudele celor reținuţi acuză, însă, poliţiştii că „l-au ucis măr” pe acesta şi cer ca organele de drept să publice şi imagini din momentul în care acesta a fost dus în Penitenciar, de teamă ca dosarul să nu fie mușamalizat.

În cadrul ședinței de judecată de astăzi în dosarul „Braguța”, tânărul în vârstă de 32 de ani, care a murit în august curent în Penitenciarul nr. 13, în timp ce se afla în arest preventiv, inculpații s-au declarat nevinovați, iar avocații acestora au cerut ca presa să nu aibă acces la ședințele de judecată.

„Astăzi a continuat ședința plenară. Deoarece un inculpat şi-a schimbat avocatul şedinţa a fost amânată pentru 1 octombrie. Toţi inculpații s-au declarat nevinovați. Un avocat a cerut ca mass-media să nu fie admisă la ședințele de judecată. Noi nu credem că cererea este întemeiata, atâta timp cât mass-media vrea să participe şi nu încalcă legea”, a declarat avocatul familiei lui Brăguţa, Vadim Vieru.

De cealaltă parte, o mătușa a inculpatului Boris, codeținutul lui Andrei Braguța, a cerut ca organele de drept să publice şi imagini din momentul în care acesta a fost dus în Penitenciar, de teamă ca dosarul să nu fie mușamalizat.

„L-au ucis polițiștii. L-au pus la beton, să putrezească. El era un băiat foarte bun. Nepotul nu e vinovat, are trei copii, de trei ori i-au dat mandat de arest, i se cerea mită. A fost bine de programat de polițiști. L-au adus bătut măr. Polițiștii rugau să fie astupate camerele pentru a nu se vedea cum e bătut. Cerem să fie arătate înregistrările video din momentul în care au început să îl bată. Să arate adevărul. De ce nu este arătată starea în care a fost băgat în celulă şi cum a ieşit de acolo?”, a declarat femeia.

O altă femeie a declarat că „noi vom merge până la urmă. Adevărul e ascuns, dar va ieși la iveală”.

Trei inspectori ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Brăguţa, au fost trimiși pe banca acuzaţilor. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul de învinuire a celor şapte în judecată. În privinţa altor zece poliţişti ai izolatorului de detenţie provizorie, bănuiţi de comiterea tratamentului inuman în privinţa victimei, acţiunile de urmărire penală continuă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...