Nadal comentează situația din Spania: E un moment trist pentru țara mea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

”Este un moment trist pentru Spania, însă cred în țara mea și în locuitorii ei și tot ce pot să-mi doresc astăzi este să reușim să ieșim din această situație”, a declarat tenismanul Rafael Nadal într-o conferință de presă înaintea turneului de la Paris, referitor la complicata situație din țara sa, după ce Catalonia și-a proclamat independența.

”Mă simt apropiat de oamenii din Catalonia și cred că la fel se întâmplă cu marea majoritate a țării. Este dificil de răspuns la această întrebare și de a vorbi liber, pentru că nu-mi doresc să provoc daune. Vreau ca lucrurile să se aranjeze și țara mea să nu fie divizată”, a adăugat Nadal.

Tenismanul spaniol, numărul 1 mondial și principalul favorit al turneului Rolex Paris Masters, care are nevoie de o singură victorie, în primul tur, pentru a rămâne nr. 1 ATP la finalul anului, a evocat luni și forfaitul lui Roger Federer.

”Da, m-am gândit la asta, știu că am nevoie de un singur meci pentru a reuși. Ca la orice turneu, mă aflu aici pentru a da tot ce mai mai bun și, dacă asta se va întâmpla, va fi o realizare importantă. Știu că m-am pregătit bine pentru acest turneu. Este tot ce contează în acest moment. Mă simt bine. Aveam nevoie de odihnă după Shanghai și de aceea am ales să nu mă duc la Basel. Sunt fericit să mă aflu aici (la Paris), în orașul cel mai important din cariera mea”.

Întrebat dacă este surprins de forfaitul lui Roger Federer, nr. 2 mondial, care ar fi putut reveni în cursă pentru obținerea primei poziții ATP dacă participa la turneul de la Paris, Nadal a spus: ”Fiecare jucător își elaborează calendarul în funcție de nevoile sale, iar în acest caz era mai bine pentru el să nu vină la Paris. Avea cu siguranță ocazia să mă ajungă (în clasamentul ATP) participând la acest turneu, însă nu este așa de simplu. De exemplu, dacă ar fi jucat pe zgură în acest sezon ar mai fi câștigat apoi Wimbledonul? Ar mai fi jucat la fel de bine după aceea? El și-a făcut alegerea: pe plan fizic, el a estimat că este mai bine să se odihnească pentru nu se accidenta înainte de Londra (unde va avea loc Turneul Campionilor)”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...