Europol va inaugura o nouă unitate care se va concentra pe anchetele referitoare la așa-zisa zonă de „dark net”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Investițiile în sectoarele public și privat pentru asigurarea securității informatice și combaterea criminalității cibernetice reprezintă o necesitate urgentă, a declarat luni viceministrul bulgar de interne, Milko Berner, în deschiderea celui de-al 4-lea Forum regional sud-est-european pe probleme de securitate și criminalitate informatică, desfășurat la Sofia, transmite BTA.

Este vorba de amenințarea cea mai gravă și cu cea mai rapidă răspândire pe plan global a lumii moderne, în sfera criminalității transfrontaliere, a subliniat Berner, potrivit Agerpres.

Directorul Centrului pentru criminalitatea informatică din Europa al Europol, Steven Wilson, a menționat în intervenția sa în cadrul forumului că atacurile informatice din ultima perioadă au afectat circa 100.000 de dispozitive electronice și două milioane de utilizatori. El a precizat că Europol va inaugura în curând o nouă unitate care urmează să se concentreze pe anchetele referitoare la așa-zisa zonă de „dark net”.

Președintele agenției bulgare de e-guvernare SEGA, Rossen Jeliazkov, a anunțat la rândul său că înființarea unui fond pentru gestionarea crizelor informatice va fi una din problemele în legătură cu care Bulgaria va încerca să obțină un acord în perioada când va deține președinția semestrială prin rotație a Uniunii Europene, în prima jumătate a anului viitor.

Alte probleme similare ce urmează să fie discutate în timpul președinției bulgare a UE sunt inițiativa Uniunii de întărire a capacității Agenției europene pentru securitatea rețelelor și a informațiilor, implementarea Directivei cu privire la securitatea rețelelor și sistemelor informaționale, precum și dezvoltarea capacităților în domeniu prin intermediul unor centre dedicate în statele membre, a adăugat Jeliazkov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...