Spania solicită excluderea lui PSG din Liga Campionilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şefii Ligii Spaniole solicită UEFA excluderea lui Paris Saint Germain din cupele europene. Jurnaliştii de la L’Equipe au dezvăluit planul preşedintelui Ligii Profesioniste din Spania, Javier Tebas, care a finalizat un studiu prin care demonstrează că PSG este un club finanţat artificial de statul qatarez, motiv pentru care ar trebui exclus din competiţiile continentale.

„Am văzut că PSG şi Manchester City sunt cluburile care au investit cel mai mult în ultimii cinci ani. Veniturile lor reale nu justifică însă aceste investiţii. Au inventat sponsori-fictivi, care contribuie la buget cu sume care nu corespund prețului de piață. Banii pe care îi primesc PSG sau City sunt mai mulţi decât cei încasaţi de Real Madrid, Barcelona, Manchester United şi Bayern, însă veniturile sunt legate direct sau indirect de statul qatarez. PSG continuă să trişeze din punct de vedere economic”, a declarat Tebas pentru L’Equipe.

Raportul de 44 de pagini arată cum investiţiile de la PSG, din partea companiilor din Qatar, de 344 de milioane de euro în 2014, sunt superioare celor de la Manchester United (237 de milioane de euro), Real Madrid (224 milioane) şi Barcelona (185 de milioane).

Asta în condiţiile în care încasările din drepturi TV (47 de milioane de euro pe an, faţă de 142 Real Madrid), bilete şi abonamente (47 de milioane, faţă de 121 Real) sunt net inferioare.

Contribuţia sponsorilor la bugetul lui Paris Saint Germain este de 73 %, faţă de 38 %, la Barcelona, 41 % Real Madrid şi 46 % Manchester United.

„PSG n-ar avea ce să caute în Liga Campionilor. Dacă se descoperă în timpul sezonului că au făcut o fraudă de ce nu îi excluzi din competiţie? Un ciclist prins dopat este eliminat imediat din competiţie. Vom vedea dacă UEFA va lua măsuri până la finalul anului. Dacă nu va face asta vom face o plângere la Uniunea Europeană pentru că acest sistem nu poate continua”, a acuzat Tebas.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...