/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O companie japoneză intenționează să investească în Moldova. Vrea să deschidă o fabrică de producere a mașinilor de plantare

missing
30 octombrie 2017, ora 15:19

Delegația niponă a menționat că campania japoneză Metal Products, specializată în producția de componente structurale din oțel, dorește să investească în Republica Moldova, pentru a produce mașini agricole pentru plantarea după tehnologia avansată no-till.

Vitalie Iurcu, Viceministrul Economiei și Infrastructurii a salutat intenția companiei japoneze de a investi în Republica Moldova, menționând că agricultura este un domeniu important al economiei noastre. În acest sens, sunt create 7 Zone Economice Libere care oferă facilități și avantaje fiscale pentru rezidenți și investitori. Printre acestea, a enumerat scutirea de TVA, scutirea de impozitul pe venit pentru o perioadă de 3 ani pentru investitorii cu un capital de 1 miliard dolari SUA, și respectiv pentru 5 ani pentru investițiile de 5 miliarde dolari SUA, etc.

Susumu Watanabe, Director general al SRL „Metal Products Europe”, filială a companiei Metal Products, a menționat că compania dată și-a deschis activitatea în Moldova în anul curent, având în colaborare doi specialiști moldoveni care au fost instruiți în Japonia, intenționează să analizeze posibilitățile și facilitățile oferite de Republica Moldova pentru a investi într-un nou proiect privind producerea mașinilor de plantare după o nouă tehnologie moderna no-till.

De asemenea, a menționat că agricultura moldovenească prezintă interes pentru Japonia, de aceea va colabora cu autoritățile nipone, care dispun de profesioniști la nivel național privind semănătorul, ca pentru proiectul dat să colaboreze cu un astfel de specialist performant pentru a implementa tehnologii avansate, mașini de înaltă calitate, în țara noastră.

Vitalie Iurcu, Viceministrul Economiei și Infrastructurii a notat că partea moldava dispune de locație unde compania japoneză ar putea construi fabrica de producere a tehnicei agricole și va acorda tot suportul necesar pentru deschiderea unei noi companii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram