Tiraspolul propune redeschiderea unui pod peste malurile Nistrului, dar condiționează

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Podul care unește cele două maluri ale Nistrului în regiunea satului Bâcioc poate fi redeschis după o expertiză tehnică, dar și după acordul Chișinăului pentru demilitarizarea lui. Declarații în acest sens a făcut așa-numitul președinte al regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski.

„Trebuie să ne îndepărtăm de lozincile politice și să soluționăm acele problemele, de care depinde viața oamenilor simpli. Redeschiderea podului este una din aceste probleme. El unește două sate, în plus, reprezintă o oportunitate logistică bună de transport între Moldova, Ucraina, Transnistria și Federația Rusă”, a opinat Krasnoselski.

El a mai afirmat că Tiraspolul deja a sonoriza inițiativa de a redeschide acest pod cu singura condiție: să nu fie folosit în scopuri militare.

Podul respectiv se află pe traseul M-14, care e parte componentă a unui coridor paneuropean dintre statele CSI și Uniunea Europeană. În 1992, în timpul ostilităților de pe Nistru el a fost aruncat în aer. Ulterior a fost reparat, însă a fost deschis doar pentru circulația pietonală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...