08:00:37 19.04.2024
Stiri

RECOMANDĂRILE Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru cei peste 130 mii de cetățeni români care locuiesc în regiunea spaniolă Catalonia

Știri 30.10.2017 13:20 Vizualizări923 Autor: Ziarul National
RECOMANDĂRILE  Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru cei peste 130 mii de cetățeni români care locuiesc în regiunea spaniolă Catalonia


Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) urmărește cu mare atenție situația celor peste 130 de mii de români care locuiesc în regiunea spaniolă Catalonia.

„Încă de la etapa organizării referendumului pentru independență, echipa de monitorizare constituită la nivelul MRP s-a aflat în legătură permanentă cu asociațiile românilor, cu parohiile din regiune, cu misiunile diplomatice ale României de pe teritoriul spaniol, pentru a cunoaște nemijlocit situația reală a celor peste 130.000 de cetăţeni români din Catalonia”, se arată într-un comunicat de presă al MRP.

Astfel, MRP recomandă cetățenilor români aflați în regiune să intre în contact cu autoritățile române, pentru semnalarea oricăror situații care ar aduce atingere propriei securități.

„De asemenea, cetățenii români sunt rugați să aducă la cunoștința misiunilor diplomatice ale României orice situații care le-ar putea afecta raporturile de muncă și relația cu autoritățile și instituțiile locale, precum și alte aspecte incidente generate de contextul actual. Pentru cetățenii români care doresc să se reîntoarcă acasă, MRP a prezentat setul de facilități operate de Guvernul României pe care aceștia au posibilitatea să le acceseze.

Orice mesaje ale românilor din regiune pot fi transmise echipei de monitorizare a situației din Catalonia de la nivelul MRP, în format electronic, pe adresa: romaniincatalonia@mprp.gov.ro și la numărul de telefon 0040.747.192.657.

Menționăm că autoritățile române resping cu fermitate și irevocabil „declarația unilaterală de independență” a Cataloniei și își exprimă sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Spaniei și speranța că situația din regiunea spaniolă va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituționale din acest stat, poziții exprimate de Ministerul Afacerilor Externe al României.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md