Daily Mail: Moldovenii exploatează la maximum pașapoartele românești pentru a scăpa de sărăcia din țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moldovenii exploatează la maximum pașapoartele românești pentru a scăpa de sărăcia din țară. Doar în ultimii doi ani peste 7.000 de moldoveni ar fi aplicat pentru pașapoarte românești doar ca să se poată strecura pe teritoriul Marii Britanii, conform Daily Mail, un tabloid cunoscut pentru atitudinea sa naționalistă şi articole de senzație.

Mii de migrați din cea mai săracă țară din Europa s-au strecurat în Marea Britanie folosind o lacună de imigrare. Potrivit ultimelor cifre oficiale obținute de Mail on Sunday care aparține Daily Mail, în ultimii doi ani, 7.000 de moldoveni au intrat în Marea Britanie după obținerea pașapoartelor României, ţară membră a Uniunii Europene.

„Legături istorice dintre cele două națiuni, care înseamnă și legăturile de familie sunt ușor de găsit pentru mulți moldoveni. Aceştia pot apela la redobândirea actelor românești în baza legăturilor istorice ”, scrie publicația citată, adăugând că „Marea Britanie este o victimă a propriului succes”.

Statistica ONS arată că în 2015 în jur de 4,000 de moldoveni au intrat pe teritoriul Regatului Unit și că în total se află 256.800 de persoane care au pașapoarte românești în UK.

Citeşte şi: (STUDIU) Care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume: Republica Moldova – pe același loc ca și Rusia

Exodul în masă a provocat controverse în Moldova, în condițiile în care cetățenii cei mai talentați nu vor să rămână în țară pentru a ajuta la reconstruirea economiei, scrie publicația citată.

De menționat că, pașapoartele biometrice moldovenești se află pe locul 43 din 94 în clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume, potrivit Global Passport Index.

Cetățenii Moldovei nu au nevoie de viză în 105 de țări, iar un pașaport românesc se clasează pe locul 15 oferind acces liber de intrare în 143 de state. Pașaportul ucrainean se află pe locul 32, iar un pașaport rusesc pe poziția 41.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...