Ajutor pentru migranţii moldoveni care doresc să se întoarcă acasă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățenii moldoveni care au plecat peste hotarele ţării şi nu au posibilităţi să se întoarcă acasă, acum o pot face prin intermediul „Programului de reîntoarcere şi reintegrare asistată” (RRVA).

În cadrul conferinței cu genericul „Schimbarea viitorului migrației, investiții în agricultură și dezvoltarea rurală”, a fost prezentat programul prin care persoanele aflate în altă ţara şi doresc să se întoarcă acasă, dar nu au posibilități, pot apela la „Programului de reîntoarcere şi reintegrare asistată” (RRVA).

În cadrul programului pot apela persoanele care s-au refugiat pe teritoriul altui stat şi la moment se află acolo, dar nu dispun de mijloace financiare necesare pentru a se întoarce în Republica Moldova. Conform programului, moldovenii de peste hotare ar trebuie să relateze modul în care au ajuns în imposibilitate de a reveni în ţară, ulterior aceștia ar primi un bilet la avion şi asistenţă de integrare.

Programul a fost implementat în anul 2006, iar din 2016 până în 2017 prin intermediul programului RRVA, au fost ajutate 500 de persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...